Gå videre til hovedindholdet

Kunstmalerier

danske kunstmalere gennem tiden

Kunstmaler - kunst, kunstnere, malerier, galleri, kunstmaler, kunstner, maleri, tegning, akvarell, art, atelier, bilder, billedkunst

Særlige regler for kunstmalere og billedhuggere

Indhold

Dette afsnit beskriver de særlige og lempeligere regler, der gælder for kunstmalere og billedhuggere, hvorefter de ikke har pligt til at tage værdien af færdige, men ikke solgte, værker ved indkomstårets udgang til indtægt, hvad varelagerloven ellers foreskriver.
Afsnittet indeholder:
  • Regel
  • Valgfrihed
  • Reglens betydning
  • Virksomheder omfattet af reglen
  • Oversigt over afgørelser, domme, kendelser, SKAT-meddelelser med videre.

Regel

Kunstnere har ikke pligt til at bruge reglerne i varelagerloven på deres lager af færdige, men endnu ikke solgte, værker ved indkomstårets udgang.

Valgfrihed

Kunstnere kan imidlertid vælge at bruge reglerne i varelagerloven, hvorefter de tager svingninger i værdien af fuldendte, men ikke solgte, værker i betragtning efter rimelige vurderinger.
Hvert enkelt værk bør vurderes konkret, og vurderingen må aldrig udgøre mindre end fremstillingsudgifterne. Se princippet i SKDM 1973, 120, hvor en kunstmaler ved at skænke sine kunstværker til ophængning i et kommunalt museum blev skattepligtig af et beløb, der svarede til værkernes fremstillingsudgifter, som han havde fratrukket i sin indkomstopgørelse.

Betydning af reglen

Det betyder, at kunstnere som regel kan vente med at indtægtsføre værdien af deres værker, indtil de er solgt og leveret til køberen, mens de fradragsberettigede udgifter kan trækkes fra straks.
Værkerne indgår fortsat i den kunstneriske virksomhed og dermed i varelageret i det omfang, de er til salg. Dette beror på en konkret vurdering, men kunne ytre sig ved at de medtages på udstillinger med henblik på at blive solgt. Se SKM2014.219.LSR, tidligere SKM2013.39.SR.
På den måde gælder der lempeligere periodiseringsregler for kunstnere, fordi der er taget hensyn til de svingende indtægter, som kunstnere ofte har, samtidig med at de slipper for at administrere og værdiansætte deres beholdning af færdige endnu ikke solgte kunstværker ved indkomstårets udgang.

Bemærk

Den skatteretlige bedømmelse af kunstneres driftsomkostninger er den samme som den, der foretages for andre grupper af selvstændigt erhvervsdrivende.
Det samme gælder sondringen mellem selvstændigt erhvervsdrivende og lønmodtagere.

Se også

Se også afsnittene
  • C.C.1.2 om afgrænsningen over for lønmodtagere og honorarmodtagere   
  • C.C.1.3 om sondringen mellem ikke erhvervsmæssig virksomhed, også kaldet hobbyvirksomhed
  • C.C.1.3.2.6 om sondringen mellem ikke erhvervsmæssig virksomhed, også kaldet hobbyvirksomhed, i relation til kunstnerisk virksomhed.

Virksomheder omfattet af reglen

Reglen gælder personer, der driver selvstændig erhvervsvirksomhed som kunstmaler eller billedhugger.

 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nordisk mytologi

Nordisk mytologi er den overordnede betegnelse for de myter , legender og forestillinger om overnaturlige væsener, der var relateret til den før-kristne nordiske religion SE MIN VIDEO FRA MIT GALLERI - HC HAUGE Nordisk mytologi er den overordnede betegnelse for de myter , legender og forestillinger om overnaturlige væsener, der var relateret til den før-kristne nordiske religion . Den har rødder langt tilbage i tiden, men den kendes kun i detaljer fra vikingetiden . Mytologien bestod af fortællinger, som handlede om guders liv og deres virke i verden. Myterne handlede ikke kun om gudernes liv og deres konflikter med andre grupper af guddommelige væsener, men de var også symbolske repræsentanter for de oplevelser og ting mytefortællerne selv mødte i deres liv. Mytologien blev til i et bestemt miljø, og det bestemte de temaer fortællingerne handlede om. De nordiske myter fortalte derfor om menneskets egen evige overlevelseskamp med naturen, om egne konflikter med

En kunstmaler

En   kunstmaler   er en   kunstner   En   kunstmaler   er en   kunstner , der med kunstsans laver   malerier   ved at påføre   farve   (for eksempel   oliemaling   eller   pastelfarve ) på en overflade. Typisk påført med en   pensel   på et   lærred   udspændt på en ramme af træ placeret på et   staffeli . Køb og salg af Kunstmaler i Malerier - Oliemaleri, Landskab Tjek min hjemmeside: http://kunstmaleren.blogspot.dk Billedkunstner Hc Hauge kunstmaler, billedkunstner, der udfører malerier. Kunstmalere kan være selvlærte (autodidakte), uddannet privat eller på kunstakademier , i Danmark i København, Aarhus og Odense, se kunstneruddannelser . Jeg arbejder som kunstmaler på fuldtid Etymologi kunst +‎ maler Substantiv kunstmaler fælleskøn En person , der maler malerier Bøjning Ental ubestemt en  kunstmaler Ental bestemt kunstmaleren Flertal ubestemt kunstmalere Flertal bestemt kunstmalerne

Hc Hauge-Rasmussen har fået ny hjemmeside

Ny hjemmeside Hej alle kunst elskere! Hc Hauge-Rasmussen har fået ny hjemmeside. I kan nu købe hans kunstværker direkte fra kunstneren selv på hjemmesiden : http://kunstmaleren.blogspot.dk    Ring på : +45 22 89 16 13 Hvem er vi? KinkNationens mål er at bygge et åbent og levende community for BDSM, fetich og kinky sex. KinkNationen bliver drevet af folk fra BDSM- og fetich-miljøet i Danmark med det mål at skabe et moderne og åbent web site.   KinkNationen et dansksproget BDSM-site hvor alle med interesse for BDSM eller fetich kan komme, og hvor alt er gratis. Hvad er KinkNationen? Et seriøst sted at diskutere, skrive og mødes. Et sted hvor du kan knytte venskaber eller finde partnere til sex, leg eller livet. KinkNationen er baseret på et moderne web community og sproget er dansk.   Hvem er KinkNationen for? KinkNationen er for alle der i seksuel sammenhæng interesserer sig for Dominans, dvs. at bestemme over andre. Underkastelse, dvs. at lade sig bestemm